Dit liv er dine relationer

Sådan sagde en mand, der brugte clairvoyance for at hjælpe mig, da jeg var i 25-årsalderen. Det lyder måske som en floskel, men i mit tilfælde er det i hvert fald den halve sandhed. Han kunne måske også have sagt: Dit liv er det du skaber for og sammen med andre mennesker. Så ville det have været den fulde sandhed. For i forbindelse med alle skabelse-projekter, både professionelle og personlige, er der altid mennesker og relationer knyttet til det sammenhæng, hvor skabelsen sker.

Jeg tænker, at det altid er mig selv, der attraherer visse mennesker og udfordringer. Der er områder, hvor jeg har behov for udfordringer, og lige præcis det, fortalte den clairvoyante mand jeg var til som ung. Jeg ville nok ikke være den samme uden det besøg, fordi det var en klog mand. Måske havde jeg ikke kunne klare de udfordringer jeg har været igennem, uden den klogskab. Man kunne mærke, at han selv havde været igennem en hel del. Så kan man måske også formidle mere komplicerede forhold og tanker, fra den ”anden side”.

Han sagde: ”Du skal lære at tage det fulde ansvar for dit liv, dine behov og det du ønsker at give til andre. Jeg kan se nogle mænd i dit liv, du vil lære meget i de intime relationer du får undervejs. Jeg kan også se at du ender med en masse sjove og interessante venner.” Nåh ja, tænker du måske, sådan er det vel for alle mennesker. Alle mennesker skal vel lære at tage ansvar for deres liv og behov og hvad de ønsker at bringe til verden. Og ja, det er sandt. Alle lærer jo, mere eller mindre bevidst. Men i mit tilfælde er det blevet meget bevidst, og mine mænd har spejlet de sider, der virkelig trængte til at vokse. Ikke altid på den sjove eller behagelige måde, men ved at de absolut ikke har haft mulighed for, at give mig det jeg ønskede, er jeg blevet nødt til, at selv se det i øjnene og skabe mulighed for, at det skulle træde ind i mit liv. Nogle gange har relationen så stoppet der, fordi de ikke havde mulighed for at give mig det, jeg ønskede. Men flere gange har relationen kunnet vare ved, parallelt med, at jeg selv har fundet veje at skabe det jeg havde behov for.

Vi lærer også meget gennem de professionelle relationer. Måske tager det flere liv, at finde frem til en stabil og balanceret base, hvor man kan samspille og fungere sammen med andre i det professionelle liv. For tiden, hvor jeg ikke lever i et parforhold, kan jeg se, at mine arbejdskammerater i det daglige fylder meget. Ligesom mine venner. Jeg lærer af alle de fejltagelser jeg laver overalt. Fejltagelser og smertelige erfaringer er mine bedste lærer. Det sagde han også, den clairvoyante, og jeg må indrømme, at han havde ret.

Men, siger du måske, skal ikke livet være sjov, spændende og smukt? Skal man ikke giftes, få børn og leve lykkelig indtil sin dødsdag? Ja, nogle får måske opleve livet på den måde. Andre skal arbejde mere med sig selv og livet. Jeg tilhører i hvert fald den sidste kategori. Men jeg tror vi ender et godt sted alle sammen, til sidst. Det tager måske forskellig lang tid for os, at komme det samme sted. Men målet er kærlighed, virkelig kærlighed. En kærlighed som kan give noget til andre, som ikke kun selv vil forlanger at få en masse.

Det var den clairvoyante mands sidste ord til mig: Husk at kærlighed er at give alle, også dig selv, forståelse, ømhed og intelligent støtte langs vejen.